Wat is het beste fitnessapparaat voor in huis?

Fitness

Er zijn verschillende soorten fitnessapparaten voor thuisgebruik. Elk apparaat heeft zo zijn voor- en nadelen. Toch kan een fitnessapparaat in huis, voor meer motivatie zorgen. Sporten in huis, is namelijk een stuk laagdrempeliger dan in de sportschool. Bovendien heb je geen last van pottenkijkers. Je kunt dus rustig gaan sporten, zonder schaamte. Je hebt bijvoorbeeld hometrainers, loopbanden, crosstrainers en roeiapparaten. Maar welke kies je?

Hometrainer

Ben je dol op fietsen en houdt het slechte weer je soms tegen? Ga dan voor een hometrainer. Op deze fiets zit je namelijk altijd droog. De meeste mensen schaffen een hometrainer aan, om fit te blijven en om af te vallen. Door de fietsbewegingen, verlies je veel vetmassa en calorieën. Hoe intensiever de work-out, hoe beter het resultaat zal zijn. De meeste hometrainers beschikken over meerdere programma’s. Je trapt op verschillende niveaus, waardoor je lichaam wordt uitgedaagd. Zo kun je op een laag tempo met een hoge weerstand fietsen, om vet te verbranden. Of je fietst op een hoog tempo met een lage weerstand, om calorieën te verbranden en je hartslag te verhogen. Met de hometrainer train je voornamelijk je bil- en beenspieren. Een hometrainer lijkt wat op een stadfiets. Je zit namelijk relatief rechtop. Wil je een sportievere houding aannemen? Kies dan voor een spinningfiets. Op een spinningfiets train je namelijk intensiever.

Loopband

Als je van een stevige wandeling houdt, maar niet door de regen wilt lopen, kan een loopband de oplossing zijn. De loopband kan op diverse niveaus en snelheden ingesteld worden. Je kiest een bepaalde hellingshoek. Deze hellingshoek combineer je met een bepaald looptempo. Zo kun je het gevoel hebben dat je tegen een heuvel oploopt. Dit stimuleert je vetverbranding. Wil je voornamelijk op snelheid inzetten? Kies dan voor een kleine hellingshoek en een hoog looptempo. Een loopband biedt diverse trainingsprogramma’s. Denk aan intervaltraining of vetverbranding. Een loopband voor in huis, is meestal vrij compact. Bovendien kun je sommige modellen inklappen en opbergen.

Crosstrainer

Een crosstrainer is een geliefd fitnessapparaat. Dit komt doordat het apparaat veel comfort biedt. Bovendien is de crosstrainer ook voor beginnende sporters geschikt. Je beweegt zowel je benen als armen. Doordat je je hele lichaam traint, verbrand je extra veel calorieën met een crosstrainer. Ze zijn voornamelijk goed voor cardio-workouts, doordat je snelle bewegingen maakt. Wel kun je de weerstand instellen, waardoor het ook mogelijk is om zwaarder te trainen. Een crosstrainer beschikt meestal uitgebreide trainingsprogramma’s. Wel is een crosstrainer een groot apparaat dat aardig wat ruimte in beslag neemt. Je moet dus voldoende ruimte hebben, om hem kwijt te kunnen.

Roeiapparaat

Roeien is een perfecte work-out. Je pakt namelijk alle spiergroepen aan. Bovendien doe je aan kracht- en cardiotraining samen. Je trekt, tegen een bepaalde weerstand, aan een kabel en beweegt je lichaam naar voren en achteren. Dit gebeurt met een verschuifbaar zitje. Door deze bewegingen, buig je telkens je knieën. Vervolgens strek je je knieën weer. De been- en armspieren worden dus intensief getraind. Dit zijn grote spiergroepen. Roeien is daarom ideaal, als je af wilt vallen. Tegenwoordig kun je diverse roeiapparaten voor thuisgebruik aanschaffen. Roeien is erg intensief. Zelfs kortere trainingen, zorgen voor een goed resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Navigation